13. Un număr predestinat pentru un act normativ ce dădea liber la furat, la înjosit și batjocorit, pe față, o țară întreagă. A, pardon! Nu o țară întreagă. Căci greii, baștanii, politicienii cu spate și buzunare adânci, nu ăia de fac figuranție, nu ar fi fost cei puși în genunchi și scuipați. Înjosiți ar fi fost muncitorii. Da, muncitorii. Un cuvânt pe care rar îl mai citești astăzi prin ziare, pe la TV nu-l mai auzi deloc. Poate pentru că aduce aminte de vremurile apuse… Dar, este cuvântul corect pentru a-i numi pe nefericiții ce ar fi fost îngenunchiați, mâinile le-ar fi fost legate strâns cu sârmă ghimpată și ar fi fost scuipați în față. Cu o flegmă sănătoasă, cu aromă de trabuc cubanez. Adică pe noi.

Pe mama, care a împrumutat stilul american și are două joburi, pentru a-i mai rămâne niște bănuți și pentru mâncare, după ce plătește datoriile la stat. Pe tata, ce ia o pensie mizeră de invaliditate, după o viață întreagă în care a construit vapoare pentru statul român și pentru străini. Pe copiii noștri, ce vor crește într-o țară în care dreptatea se cumpără cu bani grei, dar nu pe la spate, ca acum, ci printr-un drept conferit de lege. Pe bunicii noștri, cu mâinile aspre și înnegrite de la munca pământului. Și nu, nu toți părinții și bunicii au votat cu PSD-ul!

Nu pot interpreta altfel încercarea pesediștilor de a scoate infracțiunea de neglijență în serviciu din Codul Penal și de a limita abuzul în serviciu. Dacă ar fi după ei, singura șansă a românilor muncitori, aceia cu salarii derizorii, de a obține dreptatea în fața unei injustiții făcute de oamenii statului ar fi să-i dea în judecată pe civil. Și să fim realiști, câți își permit?!

Ordonanța 13 ne-a învațat minte și ne-a demonstrat că ceea ce ne-au învățat părinții și bunicii noștri, despre muncă, corectitudine, cinste, sunt niște bazaconii pentru cei aleși să conducă România. Basme, mai ceva ca Harap Alb!

Dar, pe de altă parte, le-a dat și lor, așa zișilor aleși – hai, repetăm alegerile?! – că românii s-au săturat să tacă și să înghită. Promisiuni electorale, măsuri idioate care distrug educația, sănătatea și șansa aceea la „o slujbă bine plătită și bani pentru a-și permite o vacanță pe an, în familie”, cu care se laudă PSD-ul în petiția de sprijinire a Guvernului Grindeanu. S-au săturat de politicieni burtoși care își permit să doarmă în Parlament. S-au săturat să fie luați de proști. Așa că, pentru că tot mi-a atras atenția un prieten bun că nu am luat atitudine pe Facebook, pun aici: #rezist!